fbpx
 

zubno RVG snimanje

RVG snimak zuba ili zubno RVG snimanje je savremena i pouzdana metoda digitalnog rendgenskog snimanja zuba i vilice. Ovaj snimak se dobija pomoću posebnog senzora koji se postavlja u usta pacijenta i koji emituje vrlo slabu dozu zračenja. Snimak se odmah prenosi na računar i prikazuje na monitoru, što omogućava stomatologu da detaljno pregleda stanje zuba, korijena, kosti i mekih tkiva. RVG snimak zuba ima visoku rezoluciju i kontrast, što omogućava bolju vizualizaciju i analizu detalja.

Pacijenti trebaju raditi RVG snimak zuba kako bi otkrili i riješili probleme koji se ne mogu vidjeti golim okom, kao što su karijes, upala zubnog živca, ciste, tumori, frakture, apscesi, gubitak kosti i drugo. RVG snimak zuba je također koristan za planiranje i praćenje različitih stomatoloških zahvata, kao što su implantati, proteze, ortodontske bravice, endodontska terapija i drugo. RVG snimak zuba je brz, precizan, siguran i ekološki prihvatljiv način za očuvanje zubnog zdravlja. RVG snimak zuba izlaže pacijenta mnogo manjoj dozi zračenja nego klasični rendgenski snimak, što smanjuje rizik od štetnih efekata. RVG snimak zuba ne zahtijeva upotrebu hemikalija i filma koji zagađuju okolinu, već se čuva u digitalnom formatu i može se lako prenositi i arhivirati.

Zubno RVG snimanje u Vogdentu

Zubno RVG snimanje je savremena metoda digitalnog rendgenskog snimanja zuba i vilice koja omogućava brzo, precizno i sigurno dijagnosticiranje stanja vašeg zubnog zdravlja. U Vogdentu, privatnoj stomatološkoj ordinaciji u Sarajevu, nudimo vam ovu uslugu po povoljnim cijenama i uz visoke standarde kvalitete i higijene.

Šta je RVG snimak zuba i zašto je važan?

RVG snimak zuba je digitalni rendgenski snimak koji se dobija pomoću posebnog senzora koji se postavlja u usta pacijenta. Snimak se odmah prenosi na računar i prikazuje na monitoru, što omogućava stomatologu da detaljno pregleda stanje zuba, korijena, kosti i mekih tkiva. RVG snimak zuba je važan jer otkriva probleme koji se ne mogu vidjeti golim okom, kao što su karijes, upala zubnog živca, ciste, tumori, frakture, apscesi, gubitak kosti i drugo. Također, RVG snimak zuba je koristan za planiranje i praćenje različitih stomatoloških zahvata, kao što su implantati, proteze, ortodontske bravice, endodontska terapija i drugo.

Koje su prednosti RVG snimanja u odnosu na klasično rendgensko snimanje?

RVG snimanje ima brojne prednosti u odnosu na klasično rendgensko snimanje, kao što su:

 • Brzina: RVG snimak zuba se dobija za nekoliko sekundi, bez potrebe za razvijanjem filma i čekanjem.
 • Preciznost: RVG snimak zuba ima visoku rezoluciju i kontrast, što omogućava bolju vizualizaciju i analizu detalja.
 • Sigurnost: RVG snimak zuba izlaže pacijenta mnogo manjoj dozi zračenja nego klasični rendgenski snimak, što smanjuje rizik od štetnih efekata.
 • Ekologija: RVG snimak zuba ne zahtijeva upotrebu hemikalija i filma koji zagađuju okolinu, već se čuva u digitalnom formatu i može se lako prenositi i arhivirati.

Kako se izvodi RVG snimanje u Vogdentu?

RVG snimanje u Vogdentu je jednostavan i bezbolan postupak koji traje samo nekoliko minuta. Evo kako se izvodi:

 • Prvo, stomatolog će vas upoznati sa procedurom i odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.
 • Zatim, stomatolog će vam staviti zaštitnu kecelju i naočare kako bi vas zaštitio od zračenja.
 • Nakon toga, stomatolog će vam umetnuti senzor u usta i zamoliti vas da zagrizete. Senzor je povezan sa računarom i emituje vrlo slabu dozu zračenja koja prolazi kroz vaše zube i vilicu i stvara sliku na monitoru.
 • Stomatolog će ponoviti ovaj korak za različite dijelove vaše vilice, ovisno o tome koje zube želi snimiti. Obično se snima 4 do 6 zuba po kvadrantu, što znači da je potrebno 16 do 24 snimka za cijelu vilicu.
 • Na kraju, stomatolog će vam pokazati vaš RVG snimak zuba na monitoru i objasniti vam šta on pokazuje i koje su vaše opcije liječenja.

Koji su uslovi za RVG snimanje u Vogdentu?

RVG snimanje u Vogdentu je dostupno za sve pacijente koji žele provjeriti stanje svog zubnog zdravlja ili koji trebaju RVG snimak zuba za neki stomatološki zahvat. Međutim, postoje neki uslovi koje treba ispoštovati prije i poslije RVG snimanja, kao što su:

 • Prije RVG snimanja, treba izbjegavati konzumiranje hrane i pića koja mogu obojiti zube, kao što su kafa, čaj, vino, sokovi i drugo.
 • Prije RVG snimanja, treba ukloniti sve metalne predmete iz usta, kao što su naušnice, piercingi, proteze, aparatići i drugo, jer mogu ometati kvalitetu snimka.
 • Poslije RVG snimanja, treba nastaviti sa redovnom oralnom higijenom i pratiti upute stomatologa za daljnje liječenje i prevenciju zubnih problema.

Koliko košta RVG snimanje u Vogdentu i kako se može zakazati?

RVG snimanje u Vogdentu je vrlo pristupačno i košta samo 10 KM po snimku. To znači da za cijelu vilicu treba izdvojiti između 160 i 240 KM, ovisno o broju snimaka. Ova cijena uključuje i besplatnu konsultaciju sa stomatologom koji će vam dati detaljan izvještaj o vašem RVG snimku zuba i preporučiti vam najbolje rješenje za vaš slučaj.

RVG snimanje u Vogdentu se može zakazati putem naše web stranice vogdent.ba, gdje možete odabrati datum i vrijeme koje vam najviše odgovara. Također, možete nas kontaktirati telefonom na broj 033 123 456 ili nam poslati e-mail na adresu info@vogdent.ba. Naš ljubazni i profesionalni tim će vam rado odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da rezervišete svoj termin za RVG snimanje u Vogdentu.

Zaključak

Zubno RVG snimanje je napredna i pouzdana metoda digitalnog rendgenskog snimanja zuba i vilice koja vam omogućava da otkrijete i riješite sve zubne probleme na vrijeme i uz minimalno zračenje. U Vogdentu, vodećoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji u Sarajevu, nudimo vam ovu uslugu po povoljnim cijenama i uz visoke standarde kvalitete i higijene. Bilo da vam treba RVG snimak zuba za neki stomatološki zahvat, ili samo želite provjeriti stanje svog zubnog zdravlja, Vogdent je pravo mjesto za vas. Osim RVG snimanja, u Vogdentu možete pronaći i druge usluge, kao što su djeciji stomatolog, ortodont, implantologija, estetska stomatologija i još mnogo toga. Posjetite našu web stranicu vogdent.ba i saznajte više o našoj ponudi i našem timu. Ne čekajte, zakažite svoj termin za RVG snimanje u Vogdentu danas i osigurajte sebi zdrav i lijep osmijeh! 😁

Kontakt

+387 61 904 566
+387 33 434 925

Plaćanje karticama

  

PLAĆANJE NA RATE do 12 rata bez troškova kamate putem kartica : UniCredit Banke

bt_bb_section_top_section_coverage_image